Perjantaina ratkeaa paljon!

Selänpään perjantai illassa pelattavissa peleissä korkeat panokset.

 

Sijat 7. ja 8. on jo varmistettu. Omat ottelunsa jo pelannut Anttila on runkosarjan kahdeksas ja saa vastaansa lauantaina puolivälierässä runkosarjan voittajan sekä samassa tilanteessa oleva Utti sijalla seitsemän. Anttila pelasi runkosarjassa monta tiukkaa koitosta, mutta ottluista jäi vain luu käteen. Utti oli myös vahvoilla, mutta ainoan voittonsa joukkue tasiteli juuri Anttilan kustannuksella. Ja tämän voiton turvin joukkue on juuri Anttilan edellä sarjataulukossa ja saa vastaansa runkosarjan kakkosen. Molempien joukkueiden puolivälierävastustajat ratkeavat illalla Selänpäässä.

 

Sijoilla 4.-6. on vielä mahdollisesti eloa. Kolmikko Jaala, Lautaro ja Tuohikotti miehittää nämä paikat ja on myös varmaa, ettei kukaan joukkueista voi nousta tai tippua edellä mainittujen sijoitusten ala- tai yläpuolelle. Ainoa illalla jännitettävä asia on se, että pitääkö joukkueiden sijoitukset sarjataulukossa. Jaalalla on parhaiten pullat uunissa, sillä sen maaliero on kolmikon paras (+5) ja Tuohikotti heikoimmilla maalieron ollessa eniten pakkasella (-5), Lautaron jäädessä sopivasti kolmikon puoliväliin.

Jaalalla ja Lautarolla on tänään molemmilla vastassa sarjakärki Kirkokonkylä, joten vastus on molemmilla kovaa luokkaa. Voitoilla joukkueet varmistavat sijat neljä sekä viisi ja jättävät Tuohikotin kuudenneksi. Tappiot taas laittaisivat homman mielenkiintoiseksi, sillä kaikilla kolmella joukkueella olisi sama määrä kolmen pisteen voittoja ja tällöin sijoitus ratkeaa maalieron tai viimeistään keskinäisen ottelun turvin.

Lautarolle kuuden maalin, tai sitä suuremman eron, tappio tarkoittaisi sarjasijoitusta kuusi ja nostaisi Tuohikotin ainakin viidenneksi.

Jaala taas tappionkin turvin pysyy melko varmasti sijalla viisi, koska kutospaikkaan putoaminen tarkoittaisi vähintään 10 maalin tappiota Kirkonkylää vastaan, sillä samalla maalierolla Tuohikotin kanssa ratkaisee keskinäinen ottelu ja se on Tuohikotille kääntyvä etu. Tuohikotin ja Lautaron kohdalla samalla määrällä kolmen pisteen voittoja ja maalieron ollessa sama, pysyy Lautaro Tuohikotin edellä keskinäisen ottelun voiton turvin.

 

Kärkikolmikko on mielenkiintoinen, kaikki joukkueet ovat tasapisteissä, mutta sarjakärki Kirkonkylällä on kaksi ottelua jäljellä ja Toikkalalla ja Selänpäällä vain yhdet, joten homma on ns. Kirkonkylän omissa käsissä.

Kärjessä on parhaan maalieron turvin Kirkonkylä, mutta tappiot molemmista illan otteluistaan, tarkoittaisi sille varmaa putoamista sarjakakkoseksi tai jopa kolmoseksi, sillä Selänpään ja Toikkalan keskinäisestä ottelusta jaossa on kolme pistettä ja jompikumpi, tai jopa molemmat, joukkueista menisi varmuudella ohi. Kirkonkylälle riittää käytännössä vain toisen pelin voitto, jolloin se selkeästi parhaan maalieron turvin veisi runkosarjan ykköspaikan itselleen. Maaliero on niin hyvä, että joukkue voisi hävitä toisen ottelunsa jopa murskalukemin ja silti kärkipaikka säilyisi.

Selänpää ja Toikkala ovat niinikään tasapisteissä Kirkonkylän kanssa ja heidän keskinäinen ottelunsa ratkaisee kumpi joukkueista on ylempänä sarjataulukossa. Joukkueiden venyttäessä ottelun ratkaisun aina voittolaukauskilpailuun saakka ja Kirkonkylän hävitessä molemmat ottelunsa, jää Kirkonkylä tässä tapauksessa vasta runkosarjassa sijalle kolme.

 

Jännitettävää siis illalle riittää ja kannattaa suunnatta Selänpään pimenevään perjantai iltaan paikan päälle ja nauttia peleistä. Teoriassa voi tapahtua vaikka mitä, mutta mitä käytännössä, on sitten toinen juttu. Mikä skenaario toteutuu nähdään tänään klo 18:00 alkavissa peleissä ja kaikkien otteluiden lopputulokset ovat selvillä klo 22:00 mennessä.

 

Tässä vielä muistin virkistykseksi säännöissäkin mainittu sijoituksen määrityskaava:

  1. Pisteet
  2. Kolmen (3) pisteen voitot
  3. Maaliero
  4. Keskinäiset ottelut
  5. Tehdyt maalit
  6. Päästetyt maalit
  7. Arpa